زباله های خطرناک کدامند ؟
زباله یا پسماند هر چیزی است هر چیزی است که رها شود و یا فرد قصد رها کردن آن را داشته باشد , این عمل می تواند به دلیل فعالیت های تولیدی یا هر نوع تغییر شکل آن پس از استفاده یا در گذر زمان باشد زباله ها معمولا به شکل مستقیم یا غیر مستقیم , نتیجه فعالیت های انسان در بخش های کشاورزی , صنعتی و شهری است و زائد و غیر قابل استفاده محسوب می شوند اگر مدیریت زباله ها به درستی صورت نگیرد از بین رفتن منایع طبیعی و شیوع انواع بیماری ها و عفونت ها را از پیامدهای تولید روز افزون زباله خواهد بود ؛ از جمله زباله هایی که پیامدهای منفی زیادی دارد زباله های خطرناک هستند آیا می دانید زباله های خطرناک کدامند ؟ فروشگاه آستیاگ مرکز فروش انواع سطل زباله پلاستیکی ، استیل و گالوانیزه با مدل های جدید و درجه یک سطل زباله ساده و چرخدار و پدالی در خدمت شماست . برای مشاوره و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- آشنایی با زباله خطرناک
- زباله های خطرناک کدامند ؟
- اثرات مخرب زباله های خطرناک بر انسان و محیط زیست
- روش دفع زباله های خطرناک چیست ؟
آشنایی با زباله خطرناک
زباله های خطرناک شامل مواد زائد خطرناک به شکل جامد یا مایع بوده که به علت کمیت , غلظت و کیفیت فیزیکی , شیمیایی و بیولوژیکی می تواند منجر به افزایش مرگ و میر یا بیماری های جدی شوند .
زباله های خطرناک کدامند ؟
زباله های دارویی :
در جواب اینکه زباله های خطرناک کدامند ؟ در وهله اول می توان زباله های دارویی را نام برد ؛ پسماند دارویی عبارت است از محصولات دارویی منقضی شده , استفاده نشده , ریخته و یا آلوده شده واکسن ها و سرم هایی بوده که نیاز به آنها نیست و با در نظر گرفتن ماهیت شیمیایی یا بیولوژیکی آنها می بایستی که با احتیاط دفع شوند .
زباله های بیمارستانی :
زباله های بیمارستانی هر نوع زباله ای بوده که به عنوان محصول جانبی مراقبت های درمانی و بهداشتی در درمانگاه ها , آزمایشگاه ها و بیمارستان ها تولید می شود ؛ این زباله ها عفونی بوده و ممکن است مایع یا جامد باشند این ضایعات ممکن است در حین تشخیص بیماری ؛ تحقیقات آزمایشی , تجویز دارو و یا درمان و تماس با بدن انسان به وجود آید ؛ چهار نوع عمده زباله بیمارستانی شامل , زباله های بیمارستانی عمومی که مانند زباله های خانگی و اداری است ؛ زباله های عفونی که معمولا آغشته به خون , ترشحات و بافت های آلوده بدن انسان هستند , زباله های خطرناک بیمارستانی شامل تجهیزات پزشکی جراحی تیز و برنده و چاقو ها و برخی مواد شیمیایی است و دسته آخر زباله رادیو اکتیو است یعنی هر نوع زباله که در فرآیند درمانی با رادیو اکتیو مانند پرتو درمانی , سرطان ودیگر تجهیزات پزشکی هسته ای ایجاد می شود .
زباله های الکترونیکی :
در رابطه با اینکه زباله های خطرناک کدامند ؟ می توان گفت یکی از اصلی ترین این زباله ها , زباله های الکترونیکی است ؛ به دستگاه های الکترونیکی مصرف شده و قطعات آنها اعم از تلفن ها , رایانه ها , لوح فشرده و.. زباله های الکترونیکی گفته می شود این زباله ها حاوی فلزات خطرناک از قبیل سرب , کادمیوم و جیوه هستند که اگر در طبیعت رها شوند پس از پایان عمر مفید و عدم بازیافت صحیح محیط زیست را آلوده می کنند و خطرناک هستند .
زباله های فضایی :
زباله های فضایی بقایای فعالیت انسان در فضا و یا ذرات و قطعات جدا شده از سیارک ها و شهاب سنگ ها می باشد این زباله می توانند در جو زمین باقی مانده و یا از آنها عبور کنند و با سطح زمین برخورد کنند ؛ این زباله ها به دو دسته طبیعی ( که شامل قطعات جدا شده از سیارک ها یا شهاب سنگ ها است ) و زباله های فضایی مصنوعی ( مانند ماهواره ها و فضاپیماهای منهدم شده , سخت افزارهای پرتاب فضاپیما , قطعات ناشی از انفجار باتری ها و.. ) می باشد نگرانی این زباله ها مربوط به برخورد آن با سطح زمین و آسیب به انسان هاو نیز برخورد آنها با ماهواره ها و فضاپیماهای فعال است .
بهترین مدل سطل زباله استیل چیه ؟
زباله های اتمی و هسته ای :
زباله های هسته ای به عنوان پسماندهای آزمایش های تحقیقاتی در کشاورزی , صنعت , پزشکی , محصول فرعی فرآیند تولید هسته ای به صورت ناخواسته تولید می شوند در هر هشت مگاوات انرژی برق تولید شده در نیروگاه های هسته 30 گرم زباله رادیو اکتیو تولید می شودهر چند که حجم زباله رادیواکتیو کم است اما خطرناک بوده و مراقبت از آنها ضروری است دفع زباله اتمی از لحاظ فنی یعنی ایزوله کردن یا رقیق کردنبه گونه ای که خطر تشعشعات آن تا اندازه ای پایین بیاید که برای کره زمین خطری نداشته باشد ؛ عملی ترین راه حل فعلی مدفون کردن زباله ها در عمق زمین در یک مدفن دائمی و ایمن است .
اثرات مخرب زباله های خطرناک بر انسان و محیط زیست
زباله های خطرناک و مواد شیمیایی می توانند به سرعت جذب پوست شده و بر سلامت انسان تأثیر منفی بگذارند همچنین اثرات این زباله ها سلامت جنین , کودکان , بزرگسالان و سالمندان را به خطر انداخته و می تواند موجب سرطان , جهش ژنتیکی , نارسایی کبد , اختلالات رفتاری و بیماریهایی مانند عفونت های پوستی , سل , ریه و وبا شوند آلودگی آب های زیرزمینی نیز از اثرات منفی زباله های خطرناک بر محیط زیست است و اگر این آب ها به دریاجه ها و رودها راه یابند موجب آلوده شدن آب شده و گیاهانی که از این آب ها تغذیه می کنند آسیب می بینند .
روش دفع زباله های خطرناک چیست ؟
برای دفع زباله های خطرناک روش های مختلفی وجود دارد ؛ بر اساس طرح سازمان جهانی بهداشت :
- روش مناسب برای دفع پسماند های عفونی و اجسام تیز روش های مختلف زباله سوزی می باشد .
- برای زباله های سرطان زا و شیمیایی دفن کردن و تخلیه در فاضلاب روش مناسب است .
- باتری ها را می توان در خاک دفن کرد .
- برای دفع زباله های بیمارستانی با دستگاه آسیاب کن زباله ها را خرد می کنند.